Känsla.

Jag tänkte skriva om en känsla. Det är inte så att jag har upplevt den nyligen. Jag kom bara att tänka på den.

Lättast är det att beskriva den på följande vis:

Tänk dig att det är nyårsafton.
Efter en middag i goda vänners lag med vin, kvinnor och sång (eller dyl.) och trevlig stämning går man ut vid tolvslaget för att titta på de fina fyrverkerierna. Man förundras vid varje smäll och snurrar runt sin egen axel för att hinna se så många stjärnblommor som möjligt samtidigt som samtliga i ens sällskap spontant utbrister små ljud av välmående och uppskattning varannan minut; "Ooooh", "Aaaaah", "Åååååh", "Wooaauw". Allt är så fint.
Man tänker tillbaka på det gångna året med blandade känslor och ser fram mot det spännande och okända som det nya har väntandes runt kröken. Allt gammalt är glömt, allt nytt är i fokus. Det kommer bli ett fantastiskt år.

Sen går ni in för att värma er (det är trots allt jävligt kallt. jävligt smart att lägga en högtid under den kallaste tiden på året och mitt i natten. raketforskarvarning på det). Alla i sällskapet är glada och spända inför det nya året och dess skatter. Du står där med vinterjacka, en partyhatt på sned, en sån där rund blåspryl man har på barnkalas i mungipan (ni vet den man blåser i och så rullas det ut en fallossymbol och ett festligt ljud uppstår), i ena handen ett glas och i den andra en stor flaska Pommac. Ni vet. Det är nyår. Fest. Woho!
Sen kommer känslan. Hjärnan släpps ur nyårsruset och börjar tänka efter.
Alla i rummet stannar upp med lyckönskningar och spontanlöften (ja, inte har man egentligen kommit på något nyårslöfte, men eftersom alla verkar ha ett får man väl ta en av sina laster, ljuga ihop ett lättbrutet löfte som ingen ändå kommer komma ihåg och sen stoltsera med att "jag kan minnsan jag också"), de ser sig förvånat omkring och vet inte riktigt var de ska ta vägen.
Man känner sig tom. Berusningen lägger sig, förvirringen växer sig starkare, glädjen löser upp sig själv som en brustablett i Sprite (va?).

Känslan: "Jaha? Nu då?" infinner sig.
Raketerna är skjutna, maten är uppäten, kaffet är drucket, pommacen är slut.
Det enda man har kvar är en fånig hatt, vinterkläder på sig inomhus och 365 dagar av ovisshet framför sig.

Jaha? Nu då?


Appropå något helt annat har min flickvän börjat blogga.
cheribrundin.blogg.se.


/c - jobb lördag, ledig söndag, jobb måndag, tisdag, onsdag. SEN åker jag hem.

Träffsäker förklaring.

Många gäster försöker vara fyndiga med sädär jätterolig pappahumor. Ofta försöker de med den där gamla klassikern; "Finns det svenskt kaffe på hotellet?". Den kan ju aldrig slå fel, inte sant?

En person på ett av de forum jag är aktiv i skrev den mest träffande kommentaren om de som reser från Arlanda:
"arlandagäster är de som i bussen frågar om det finns decaff soyalattemacciato med biscotti på hotellet"

För att sno favorituttrycket från kommentarerna på tjuvlyssnat.se; "Klockrent.".



I övrigt har jag inte bloggat på ett tag.
Jag har inget att skriva. Det är tomt. Det händer inget här.

Hösten har kommit till Kreta. Regn och rusk, blåsigt och mörkt.
Eller, ja.. det är ju fortfarande över +20°C ute.. men ändå.
Det är kolsvart vid 19:45 och igår regnade det riktigt mycket.
Det känns nästan som Sverige.

Det som dock är ganska underhållande är alla turister som är på semester.
"Jag är utomlands. Jag är på semester. Jag har inte haft schå'rts och t-shört(sic) på mig på bautalänge. Jag ska banne mig ha det. Även om solen inte skiner, det duggar lite, det blåser och temperaturen ligger och joddlar på 20-strecket."
Jag själv drar på mig jeans, långärmad tröja och har med mig en jacka för säkerhetsskull. Det är ju kallt.

Om man inte räknar med idag har jag åtta arbetsdagar kvar till jag åker härifrån. Fantastiskt. Underbart. Himmelskt. Superbt. Hurra. "Höhö.. ha' den äran".


/c - "Hörru Majsan, ta med dig Giraffen så går vi på Tonga-Tonga": En klassiker som aldrig slår fel.

Dagen efter.

När man vaknar upp med en känsla i munnen som om man har legat och sugit på sin egen häl hela natten och den enda tanke man kan få fram är; "..ööeehuughnnn.. vatten.." är man inte så jävla kaxig.

Sen så börjar man fundera på hur man resonerar när man kl. 03:26 anser att idén; "tequilashots" är det bästa man har hört på hela kvällen.


/c - kickdown igår. grottmongo idag.


Service.

Jag började skriva ett blogginlägg nyss.
Det handlade om min tidigare arbetsplats McDonald's.
Jag skrev och skrev och skrev. Det vällde ut ur fingrarna på mig (jaja, ni förstår.)
Sen tog det stopp. Jag klistrade in alltihop i ett worddokument och sparade ner det på ett USB-stick. 954 ord kom jag upp i; 5267 tecken (med mellanslag).

Jag kom på att det blev alldeles för mycket för den här bloggen. Jag skulle inte kunna sluta skriva och jag kände att min blogg inte var rätt forum. Skulle jag fortsätta skulle jag vara tvungen att dela upp det hela i olika underrubriker och avdelningar. Det skulle bli ett mindre projektarbete. En pocket light. En bok.

Kort sagt kände jag att projektet gled mig ur händerna och blev större än vad jag hade förutspått. Under min tid som arbetsledare på McDonald's Rissne i Stockholms förort (angränsande till Tensta och Rinkeby) lärde jag mig mycket och fick uppleva många olika situationer. Jag har fått mat kastad på mig, brickor kastad på mig, haft medarbetare som har kommit gråtande till mig på grund av gäster. Jag har blivit kallad allt möjligt på alla möjliga språk, jag har blivit hotad och även mordhotad två gånger. Polisen och väktare har jag under vissa perioder haft daglig kontakt med och jag har även kallat på polis några gånger. Jag hade polisens och Securitas nummer inlagt på min privata telefon så att jag snabbt kunde ringa. Jag fick även ett "hemligt" direktnummer till polisen i Rinkeby. Det var en jourtelefon som polisen själva använde mellan varandra utöver komradio. Det hade jag på snabbval på telefonen.

Jag arbetade arslet av mig på den här restaurangen. Arbetsveckor med över 60 arbetstimmar var mer regel än undantag. En månad arbetade jag över 300 timmar och som mest arbetade jag 42 timmar i sträck en gång. I sträck. Jag var schemalagd 10,5 timme per dag med en timmes rast. Dock kunde jag oftast inte ta en hel timme utan jag fick dela upp rasten, men det var inte ovanligt att jag bara fick 30 minuter att sitta ner - totalt.


Redan nu när jag skriver en sammanfattning på vad jag hade tänkt att skriva flyter texten iväg och jag inser snabbt att det här verkligen det här blir som en essä. Jag hade aldrig i tankarna att tala illa om McDonald's som företag. Jag anser att det är en bra arbetsplats där ungdomar kan komma ut i arbetslivet, men jag kan tycka att deras personalpolitik ibland rent ut sagt är apdålig. Men det blir lätt att man hamnar i en negativ jargong när man tänker tillbaka på hur det egentligen var under tiden man jobbade där. Det var tufft. Det var jobbigt. Många gånger var det inte ens kul. Då är det inte så lätt att hålla god min.

Jag vet att vissa säger; "Kan du inte säga något positivt ska du inte säga något alls." men jag vill verkligen skriva om det här och vill berätta för andra hur jag hade det på en av världens mest företag. Det är inte alla som vet vad som pågår bakom kulisserna och det är det jag vill få fram. Jag vill visa folk hur det var att arbeta på ett skitjobb. När jag väl jobbade där var jag 110% lojal mot företaget och ställde upp mer än vad jag borde ha gjort och det är nu i efterhand jag inser att jag verkligen jobbade för mycket och tog alldeles för mycket skit - både från företaget och från gäster.

Hursomhelst avråder jag inte folk från att jobba på McDonald's. Det är en bra merit att ha i ryggen.
Jobba bara inte som arbetsledare.


/c - "Donken i hjärtat"


Kom igen då.

Jag går in på blogg.se och skriver in mitt användarnamn och lösenord, klickar mig vidare till "Nytt Inlägg".
Jag lägger fingrarna på tangentbordet, samlar tankarna, andas ut lite lätt och..

Inget.

Hjärnan säger liksom; "Puäh..".
Jag kommer inte på något att skriva.
Jag vill skriva något vettigt, något kul och underhållande, något grammatiskt korrekt och underfundigt, något intressant, tankeväckande och omstörtande. Något.
Men tji fick jag. Min hjärna har på något sätt gett den kreativa och skapande avdelningen håltimme för stunden och menar på att jag helt enkelt får vänta till den kommer tillbaka.

I ren jävulskap gentemot min hjärna började jag nu skriva ändå (mouhaha..) och då tvinga klumpen i huvudet att skapa något med begränsade resurser. Jag märker nu att detta var en mycket komplicerad uppgift.
Då och då när jag skriver försvinner min hjärna liksom in i sig själv. Tankarna blir som en blandning av vakuum och mannagrynsgröt, blicken fokuserar ca fyra meter bakom bildskärmen så att bilden blir en soppig röra (ungefär så man ska göra för att se de där 3D-bilderna i de där märkliga mönsterna. Ni vet de där som hälften av befolkningen klarar av att se och andra hälften bara påstår att de gör.) och fingarna liksom trummar lätt på tangenterna utan att trycka ner dem som om de väntar på att ordern från hjärnan ska komma som berättar vad de ska trycka ner - det är som de vet att de ska röra på sig när de ligger där på knapparna men inte riktigt vågar ta mod till sig att spontant bara trycka lite.
Så sitter jag i ca tio sekunder innan jag kommer på vad jag håller på med. Då bryts min förtrollning. Blicken fokuserar snabbt på bildskärmen - ögonen blinkar i snabb takt, hjärnans aktiviteter ökar taken såsom ett ånglok i starten av en resa, fingrarna tröttnar på att vänta på besked och trycker spontant ner några tangenter i ren illvilja; "apsfijasifjop".

Det går kort sagt inte så bra för mig att skriva något vettigt, underhållande och underfundigt.
I ren protest mot att jag tvingade min hjärna att arbeta på sparlåga vägrar den att släppa in den kreativa avdelningen på jobb igen och vi börjar om proceduren.. "fopasnpeop".

Detta innebär att inlägget tar markant längre tid att skriva och jag ser ut som ett riktigt rikspucko när jag försöker fokusera på golvet genom bildskärmen. Förhoppningsvis ser jag klok och eftertänksam ut - folk kanske tror att jag klurar på världsfreden - men troligtvis ser jag nog mest ut som en påse potatis som försöker lösa en andragradsekvation.
"brmlörmrlmlö".

Då börjar jag att tänka på alla dessa kända bloggare (jävligt kul combo av ord måste jag säga) som skriver flera inlägg - DAGLIGEN. Hur i halva luften får de ihop material till det, tänker jag.
Sen kommer jag på det.
De skriver jätteroliga inlägg om vad de har köpt för skor under dagen, eller kanske slänger in en bild på en tröja som de vill köpa. Det blir nog många underfundiga och underhållande inlägg i stil med:

"Idag ska ja till skolan igen. D e liksom skittråkigt men man måste antar ja. Idag ska ja iaf träffa Evve efter skolan å vi ska fika å shoppa. Fan va Beckham e snygg asså!
LOVE <3
/ Steffi"

Se där! Nu verkar det som om Avdelningen för Kreativitet har kommit tillbaka!
..det verkar dock som om de har sällskap av Bitter von Cynisk. Men det är smällar man får ta.


Btw, om jag någonsin ska bli greve eller hertig eller något sådant har jag kommit på ett namn:
Greve Sotomayor af Cantadou Råbiff den tredje.
Då får jag nog den respekt jag förtjänar.


/c - "xcm,åopd"


Alla har sina problem.

Efter att ha läst gamla dagboksinlägg (läs föregående blogginlägg) kom jag på ett problem som jag hade när jag gick i gymnasiet:

Dagarna gick som de gick. Man vandrade runt i måndag-till-fredag-rutinen med en konstant väntan på den kommande helgen och drömmande minnen (vissa som man inte kom ihåg) från den gångna.
Gymnasiet var som det var. Åka buss dit, gå på lektioner, åka buss hem. Varken mer eller mindre.
När jag kom hem från skolan en dag och hade varit hemma ett tag upptäckte att jag hade något svart på näsan. Detta torkade jag bort och tänkte inte så mycket mer på det. Sen var det mer buss-lektioner-buss och så efter ett par dagar var smutsen där igen. Jag tänkte inte så mycket på det, torkade bort det och återgick till min rutin.
Efter tredje eller fjärde gången av smutsupptäckten på nästippen började en liten röst peta i sidan av hjärnan för att påpeka att "hörru, varför har du smuts på näsan hela tiden? nosar du i människors smutsiga privatliv mycket eller? höhö..hö.. eh..".
Vid den femte / sjätte / sjunde upptäckten började den här rösten febrilt banka på hjärnstammen; "Alltså, vadfan? Skärp dig. Varför är du smutsig? På näsan? HEEEELA TIDEN?! Det är ju NÄStan löjligt.. höh.. eh.. Men liksom, seriöst?".
När jag då äntligen lyssnar på den lille filuren (som låter som en blandning av Iprenmannen och den där speakerrösten på TV1000. Ettrig, men ändå ganska dramatisk) böjer jag mig fram mot spegeln och inspekterar det svarta på näsan.
Vid tidigare empiriskt bevisade undersökningar var det här svarta lite kladdigt, ungefär som olja, men inte särskilt svårt att torka bort. Vid ännu närmare inspektion tycker jag mig se något i kletet (för den som nu börjar fundera var det inte så att det var som om jag doppat näsan i ett bläckhorn. Det såg mer ut som om någon hade tagit en bit kol och tryckt lätt mot nästippen).
Efter noga inspektion (då huvudet systematiskt har vickat fram och tillbaka från sida till sida för att få ytterligare perspektiv på saken) tycker jag mig se en siffra på näsan..? Ja, för tusan, det är en sjua jag har på näsan.
En sjua? Varför har jag siffran sju på näsan? När jag frågar den lilla rösten i huvudet får jag en liten grimaschering, en axelryckning och ett dåligt artikulerat "Jag vet inte", dvs "Ja'vene'"  till svar.
Nästa gång jag har något på näsan är det en nia.
Sen en etta.

Jag börjar nu i den här vardagsrutinen utvecka en personlig vendetta med min näsa och dess egenskap att dra till sig numeriska symboler. Jag tänker dock inte på saken förrän siffran är påkletad på nästippen och då förbannar mig själv att inte vara mer uppmärksam på vad min näsa håller på med när jag inte är uppmärksam.

När jag en kväll ska sätta mig ner för att äta middag häller jag upp ett glas mjölk till mig själv och får den här känslan i kroppen att: "Nu jävlar är det något som du ska kolla på.".
Då går det upp för mig.
Då förstår jag.
Problemet med näskletet är löst.

Varje dag när jag kommer hem från skolan dricker jag mjölk. Men jag är oftast för lat för att ta ett glas så jag (fy vale, usch och blä vad äckligt) dricker direkt ur mjölkpaketet. Då jag gör det trycker jag näsan mot paketets översida och får då en perfekt avbildning av datummärkningen som anger bästföredatum.
Jag får ett utgångsdatum för min näsa.


Jag måste erkänna att det här inte ens klassificeras som ett I-landsproblem. Det är inte ens värt att bli kallat ett problem. Det är bara löjligt, men jag tycker att det är ganska roligt.

Att skriva på en blogg har många jämfört med att bara skriva massa skit, dravel och onödiga saker. Nu måste jag väl ändå säga att jag har avklarat kvoten för min blogg den här veckan.
Jag tycker att det är kul att skriva och jag finner det otroligt underhållande att försöka få ut något intressant av något som är just skit, dravel och onödigt. Om du som har läst det här fick ut något av det; underhållning, ilska eller kanske till och med sympati för mitt näskletsproblem har jag lyckats. Om du bara tyckte att det var tråkigt och trist och intetsägande behöver du inte läsa mer på min blogg. Jag tror, och vet, att jag kommer drälla ur mig fler sådana här inlägg i framtiden.


/c - upphovsman till ordet "Näsklet".


Nostalgi.

Den 20 januari år 2000 registrerade jag mig på en ganska nystartad community på nätet.
Den var turkos och orange i färgerna och var allmänt snutti-pluttig.
Jag blev ganska aktiv där och träffade ganska många vänner via den här communityn. Det första kontakten med den person som skulle bli min första flickvän var just genom den sidan.
På senare år har jag totalt tappat intresset för den och lagt ner min tidigare febrila aktivitet som jag ägnade åt den.
Sidan heter Lunarstorm.se.

Man belönas med ett statussystem beroende på hur aktiv man är på sidan; skriver gästboksinlägg, meddelanden osv. Jag låg etta på topplistan för status i hela Sollentunakommun ett tag - det visar på hur aktiv jag var.

Nu har jag loggat in där igen och läser igenom gamla dagboksinlägg (som nu, för att passa mer in i IT-lingot bland alla hippa kids, har döpts om till blogginlägg) som jag var ganska duktig på att skriva. Jag skrev ganska många och ganska ofta och det är faktiskt ganska kul att läsa (jag hänvisar till tankesättet i mitt föregående blogginlägg (eller "dagboksinlägg" om man ska vara retro..)).
Dubbelparentes? Är det tillåtet?

Jaja, hursomhelst.
Jag hade insett min potential och mina begränsningar redan då:

Ett utdrag ur ett inlägg skrivet 23:43 onsdagen den 7 april 2004:
major diary det blev iafton då. tangentbordet lockade till illdåd och vilken tur att jag är för lat för att ta över världen. annars skulle jag ta över världen. med mitt tangentbord.
då skulle jag tvinga alla att bli lika lata som jag.
för då skulle ingen orka göra revolt och ta över världen.
ungefär som jag är nu.
jag är för lat. fucking lat.

Fantastiskt.
Helt fantastiskt.


/c - third cock from the nun

Skriva.

När man har en blogg så ska man uppdatera den ofta. Man ska skriva om sitt liv, om sina dagar och sina tankar.
Man ska dela med sig av sina åsikter, problem och irritationsmoment i vardagen.
Det spelar ingen roll - allt ska med.
Allt ska man få att bli intressant. För man skriver inte enbart för sig själv - även om många påstår att man bloggar enbart för att; "man vill bevara sina tankar på ett ställe så man kan gå tillbaka om några år och nostalgiskt se tillbaka på hur man störde sig på mammor som gick i bredd med barnvagnar på götgatan eller hur man den 17 juli 2003 inte kunde somna utan skrev en inlägg 03:40 om absolut ingenting".
Man vill skriva något kul, man vill få folk att fastna för ens blogg. Att de ska komma tillbaka flera gånger om, lämna kommentarer eller till och med påpeka att de; "verkligen tycker om hur man skriver" när de träffar en öga mot öga.

Jag känner då att jag inte har särskilt mycket råmaterial för att skriva en blogg.
Det händer inte så mycket för mig här på Kreta.
Jag jobbar lite, sover lite, tittar lite på film osv.

Jag har aldrig varit en sån typ som ligger på en strand och jäser i åtta timmar. Jag blir otroligt rastlös.
Det går tio minuter och sen börjar jag leta efter saker att göra. Och som ni vet så är "saker att leka med eller göra saker av" rätt begränsade på en strand. Jag har då och då grävt en grop, några gånger jag har staplat stenar på varandra för att göra små torn runt min solstol, fått för mig att jag ska borsta bort varenda litet sandkorn som har fastnat på mina blöta fötter när jag sprang från havet till solstolen (ja, man måste springa för att inte totalt bränna upp fotsulorna. Det är faktiskt ganska kul när man ligger på stranden. Att se vuxna damer och herrar ta mot till sig när de kommer upp ur vattnet för att sedan springa för sitt liv från strandkanten till den enda säkra plats på stranden - solstolen. Helst kryssar de mellan skuggpartier och kanske till och med stannar upp där en stund för att låta fötterna vila. Vuxna människor som springer är kul. Men oj vilken lång parentes det här blev. Var var jag nu?).
Jo, jag tyckte det var tråkigt att sola. Så det finns inte så mycket annat att göra på sin enda lediga dag i veckan. Ibland hyr man som sagt film, ett fåtal gånger beger man sig ut och tar en fika.

Som ni förstår så går det inte riktigt att bygga en vettig och innehållsrik blogg på det här. Det är därför jag inte får ur mig så många inlägg. Det är lite trist. Förhoppningsvis får jag lite mer att skriva om när jag kommer hem till Sverige.

Då kan jag klaga på damer i bredd på götgatan, folk som beter sig konstigt på pendeltågen, Stockholms personlighetslösa, pretentiösa befolkning som tror att så fort man pratar med någon som man inte känner så är man antingen galen eller från Göteborg. Vem vet? Det kanske blir en kul blogg. Eller bara massa klagerier (nytt ord igen). Men åtminstonde lite mer att läsa.


/c - vad är en bal på slottet?

En krona.

Jag har en idé.
Jag tror att jag har löst ett av världens stora problem.
Svält, fattigdom, helvete och död.
Alla länder som är drabbade av detta fruktasvärda öde går att rädda med min plan: "En krona i månaden."
Låt mig förklara.

Grundtanken är att alla människor mellan 18 och 64 år ska betala in en obligatorisk skatt varje månad till en fond för att rädda dessa stackars drabbade själar.
Det kanske inte låter så bra; ingen vill ju släppa i från sig sina hårt förtjänta slantar. Saken är den dock att det gäller bara en krona i månaden.
Låt mig utveckla. Vi tar Sverige som exempel.

I juni månad 2007 levde det 9 142 333 personer i Sverige. Här är det dock samtliga åldersgrupper. Om man drar åt snaran lite och räknar på alla mellan 18 och 64 (myndig till pension) får vi ut siffran 5 462 862. Dessa ska då betala den här skatten. Eller?
Mja, vi får inte vara allt för orättvisa. Har man ingen inkomst, eller ingen tillräcklig inkomst, ska man då slippa undan. De som inte har råd ska inte heller betala. Ur rena fantasin drar jag bort ca 35% - dvs de som inte har jobb, eller en inkomst över en viss gräns. Låter det mycket / lite? Jag är ingen nationalekonom - stäm mig.
Efter borttagning av dessa 35% återstår då 3 550 860 personer.
Det innebär att enbart Sverige, varje månad, skulle bidra med 3 550 860 SEK. Tre miljoner femhundrafemtio tusen åttahundrasextio kronor. Varje månad.

Detta är då som sagt beräknat lite på en höft, men jag skulle nog kunna säga att vi får in ca 3,5 milj kronor. Många skulle då dock ifrågasätta; "Men hallå? Ska jag betala den här skatten varje månad tills jag blir 65? Är du en rövhatt på riktigt?". Men tänker man på det blir det egentligen inte så otroligt mycket.
En krona i månaden i ett år = 12 kr.
Antal år mellan 18 och 65 år = 47.
12 x 47 = 564 kr.
Om dessa fillifjonkor fortfarande bitchar över att behöva lägga ut 564 kronor på 47 år för att rädda de som har det dåligt kan man börja undra vad vi lever bland för individer.

Okej. Men nu är det dock inte bara Sverige som ska göra det här. Det är andra länder också. Om man tar med andra länders invånarantal i beräkningen blir det hela mycket mer intressant:
Danmark: ca 5,5 miljoner invånare = 2 136 187 kr
Norge: ca 4,7 miljoner invånare = 1 825 469 kr
Finland: ca 5,3 miljoner invånare = 2 058 507 kr

Om man då räknar ihop Nordens länder får vi en summa på:
9 571 023 kronor.
I månaden
.
114 852 276 kronor om året.
Bara i Norden.

Släng då med Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, England, USA ect. så får vi en ganska stor månadspeng.
För 564 kronor under 47 år.

Jag har aldrig riktigt varit en sån som har fått tummen ur och gett pengar till frälsningsarmén, postgiroat (ja, nu finns det ett verb för det) pengar till röda korset, ringt in på det dyrare numret i melodifestivalen för att sponsra pengar till rädda barnen. Jag är lat - precis som medelsvensson. "Någon annan gör det säkert.."
Men nu måste man ge pengar. Nu måste man bidra. Nu måste man rädda liv. Trist va?

Jag funderar på att maila Fredrik Reinfeldt om det här. Det kanske borde tittas på.
Men antagligen kommer jag mötas av tanken: "Någon annan gör det säkert.." och bli vidarebefordrad till papperskorgen.
Eller så vet de redan detta. Men var de har fått min blogg iFRAn vet då aldrig..

Källor för mina siffror är scb.se och google.se. De är nog inte riktigt skitkorrekta när det gäller invånarantal, men ni förstår poängen.


/c - någon som vill leka rädda liv?

Snor.

Usch och fy.

Jag tänkte precis skriva lite om hur jag mår, att det är synd om mig för att jag är sjuk osv.
Precis när jag skrev "Usch och fy" började jag hosta och hostade då upp lite grönbrunt slem från långt ner i halsen(™?) som jag var tvungen att gå och spotta ut. Det förklarar nog lite hur jag mår.
Men eftersom jag är kille så mår jag ännu sämre än normalt. Vi killar blir alltid som små pojkar när vi blir sjuka. Som tur är blir jag sällan sjuk. Det händer några gånger per år men när det väl händer blir jag dödligt sjuk och jag sträcker skakigt ut min hand till personen som sitter bredvid mig på sängen och säger; "Ta hand om lilla Timmy åt mig. Säg att jag älskar honom. Jag kommer nog inte klara det här. Make sure that the farm stays within the family.". Eller något i den stilen. Trots att jag bara är lite förkyld.

Jag har märkt att när man skriver blogg så skriver man ordet "jag" ganska mycket. Det känns nästan lite löjligt. Jag kanske ska göra så som Dimitri Martin säger. Jag ska börja skriva bloggen i femteperson. Inte första eller tredje. Femte. Varje mening ska då börja med "Jag hörde från en kille som berättade för någon annan att..".

Nu är telefonerna i gång, jag är på jobbet, och jag längtar hem till att få börja mitt nya arbete.
Det ska bli så kul, så kul.
Men först är det 27 dagar kvar på det här stället. SEN så..


/c - kräkhosta

RSS 2.0