Recap.

Sen jag senast skrev har det hänt ganska mycket

Jag har:
- åkt hem till Sverige.
- varit på två arbetsintervjuer.
- upptäckt världens roligaste TV-program; Whose line is it anyway?. Fantastiskt kul. Jag har skrattat så mycket att jag har träningsvärk i ansiktet.
- haft sönder min sladd till basen.
- köpt en ny sladd till basen.
- sagt upp mig.
- fått nytt jobb (!).
- dragit på mig en förkylning.


Just nu sitter jag framför datorn - jo, det är sant - med Hjalle & Heavy i hörlurarna och väntar på att klockan ska bli så pass mycket att jag kan gå och duscha. Jag ska flyga tillbaka till Kreta 08:25 och som vanligt har inte gått och lagt mig. Det gör jag aldrig när jag reser tidigt - det blir bara jobbigt att gå upp tidigare än en hantverkare. Jag sover då istället på flyget. Saken är den att när jag har suttit här har jag insett att jag har blivit förkyld och ganska kraftigt också. Just nu mår jag faktiskt inte särskilt bra. Jävla Sverige att vara kallt. Dock kan jag nog inte vara hemma från jobbet när jag kommer tillbaka eftersom vi redan har kort om folk. Jag ser dock inte fram mot att jobba i morgon (måndag) då jag troligtvis kommer att må ännu sämre.
Med facit i hand kanske det hade varit bra att sova men för det första visste jag inte det innan jag bestämde mig för att vara vaken och för det andra är det lite sent för att göra det nu. Försök själva att sova tre timmar för att sen gå upp när ni är förkylda. Det kommer gå åt helvete om jag somnar. Istället ska jag nu titta på Whose line is it anyway? tills det är dags att duscha. Det programmet rekommenderar jag starkt, kolla gärna lite på youtube. Ni kommer inte ångra er.

Ja just det; jag har ju fått ett nytt jobb.
Som jag skrev har jag varit på två anställningsintervjuer, men de var båda på samma hotell. Hela anledningen till att jag åkte hem till Sverige var just för att gå på intervju. Och nu när jag fick jobbet som receptionst på ett av Stockholms tuffaste hotell kan ni förstå att jag är fantastiskt glad. Woho! ..typ.

Jag kommer då hem till Sverige i slutet av september / början av oktober för att börja på ett nytt jobb och bli förkyld igen. Det känns jävligt bra.
Ja.. eller.. alltså.. inte att bli förky..
Ni fattar.

Just nu är det +10°C ute. På Kreta kommer jag mötas av +30°C. Min kropp kommer att spotta mig i ansiktet (..hur det nu går till) och ifrågasätta; "hallå, vad fan?! bestäm dig, din rövhatt!". Sen kommer den bli sur och grining och tjurig och putt och sätta sig på tvären och allt annat man gör när man är lite missnöjd och säga: "bråkar du med mig bråkar jag med dig. du gillar när det är varmt säger du? vad säger du om lite feber?! hahahah! så går det! jävla rikspucko.".
Efter en viss tid kommer den att ge sig och släppa på temperaturen och vi kommer att få jobba på vår relation i några dagar innan vi är i synk igen.

Sen har jag sett att det är några få som har lämnat en liten kommentar till några olika inlägg. Sånt tycker jag är jättekul. Barnsligt kul. Jag får då bekräftelse på att någon läser det jag skriver och jag känner mig viktig och inflytelserik och lyssnad på. Det är en rolig stund på dagen när jag läser det. *fniss*


Jaja, nu ska jag titta på mer av det roliga TV-programmet.
Om du inte förstår vad jag menar måste du lära dig att inte skumläsa så förbannat mycket.
Latmask.



/c - ont i halsen och snor.


Fråga.

Jag undrar en sak.

Om du har en benprotes och en armprotes, plockar av båda två, sätter fast benet på armen och slår någon i huvudet med den - räknas det som en spark eller ett slag då?


/c - Boing.

Tid.

Jag har köpt nya glasögon.
De är snygga. Som fan.

Det som är lite roligt är det här med pris och tid på glasögon i Grekland respektive Sverige.
Om du ska köpa glasögon i Sverige kan priset för bågar + glas springa upp mot 7000:-. Plus det tar det cirka en vecka att få glasögonen.
Här nere fick jag ett par designerbågar (tydligen) med glas och allt för 260€.  Men det roliga är att jag fick dem på ungefär två timmar. Två timmar vs. en vecka..

Å andra sidan..

Jag var på polisstationen med en gäst som hade råkat ut för lite trubbel. En polisrapport blev skriven (bara det tog två timmar) och vi bad sen efter en kopia. Det gick tyvärr inte och vi var tvungna att vänta en vecka för att få en kopia på polisrapporten som polismannen hade i handen. Vi stod ca 3 meter från en kopiator men polismannen skakade på huvudet och ryckte lite grekiskt på axlarna och sa; "Nej, det går bara inte. Kom tillbaka nästa vecka. God Jul och så vidare*.."

Allt är väl relativt.

I övrigt har jag skrivit hem och förklarat att jag har köpt nya glasögon. Jag har sänt en bild på ett par som liknar de jag köpt och det jag fick som svar från min mor var:
"Har du köpt gröna glasögon...? "
Hon blev nog lite förvånad.


/c - Ögonorm


* Meningen kan vara omskriven / redigerad i efterhand för att bättre passa in i sammanhanget.

Från noll till ångest på rekordtid.

Det går på en halv sekund.
Inte snabbare än så.

Du ligger och sover. Du har det bra.
Sen börjar du vakna lite smått. Fortfarande ganska omedveten om omvärlden.
Lite sömn i ögonen, trött i kroppen och en förbannad lust att bara sträcka på sig.
"Aah, vad skönt det är att sova", tänker man.

Det är då det sker. Magens temperatur går från +37,6°C till -1,5°C på nolltid.
Ögonen som var sömniga spärras nu upp till fullo och försöker sömnigt fokusera på omgivningarna.
Kroppen rör sig så fort den kan men är hela tiden någon sekund och centimeter efter. Händerna fumlar bredvid sängen för att försöka få tag på väckarklockan / mobilen / tuppen för att se om ens farhågor stämmer.
Det är då du får det bekräftat.
Just i den sekunden faller själen ur kroppen.
Ångesten kommer springande upp i bakhuvudet och börjar sparka på hjärnan:
"Haha, du har försovit dig. Jävla pucko! Ser du inte vad klockan är? Du är SEEEEEEEEN!"

Det är nu som hjärnan - trots att hjärnkapaciteten gravt är nedstatt till läge "pinnar, stenar, bröööl" (samma läge som fotbollshuliganer konstant ligger på) - på ungefär tre sekunder går igenom alla möjliga lösningar, orsaker och ursäkter till det här problemet. Detta brukar ofta bara resultera i mer ångest då tankarna inte riktigt kan falla på plats och man sitter med idén att försöka förklara försovningen med ursäkten; "Nejmen, jag hade ställt klockan liksom. Det är bara det att jag liksom ställde den på indisk tid eftersom jag råkade tänka på typ curry då jag skulle gå och lägga mig. Typ." och tycker att det låter som en bra plan.

Efter ungefär 15 sekunder har hjärnan gått upp några snäpp till läget "Jag jobbar inom media." och man inser att man egentligen bara måste masa sig upp och bege sig till dit man ska, men borde ha varit på för ett tag sen - jävla curry.

Kroppen går i halvtempo á la Mellansekvens i Romantisk KomediTM (ni vet när det är en låt som spelas under den delen i filmen då alla involverade är olyckliga och går runt för sig själva och sparkar på runtslängda läskburkar och ser ut som Hugh Grant) . Samtidigt går hjärnan på en begränsad upplaga av "TURBO TURBO! VARNING!" där hastigheten går som fan men det som egentligen uträttas är en annan femma.
Man kan kort sagt säga att man i lite obalans.
Den här obalansen kommer att sitta i hela dagen.
Man är helt enkelt lite trasig.



Idag vaknade jag 07:32 - jag ska egentligen vakna 07:00.
Jag ska vara på kontoret 07:45. Jävla Curry!


/c - Sömn i ögat 08:37


Sådärja.

Nu är hemresan bokad.
Jag kommer till Arlanda torsdag kväll kl: 18:15 och åker tillbaka till Kreta på söndag kl: 08:25.
Förhoppningsvis åker jag tillbaka med ett nytt jobb i bakfickan. ^^


Sen så såg jag att jag hade 53 besökare igår på min blogg.
Tror ni att jag är stolt eller?
Om jag någon dag skulle få över 1000 besökare ska jag..
..eh..
..hm..
..göra något kul..?

Lycka vs. Frustration.

Okej. Here's the deal.

Jag är på Kreta.
Jag ska hem till Sverige.
Jag söker jobb.
Som fan.

När jag kom till jobbet idag hade jag två mail som oroligt väntade i min mailbox.
Ett var från en kvinna på ett hotell som har försökt ringa till mig utan framgång och bad mig ringa.
Det andra var från en man på ett annat hotell som meddelade att jag är inbokad på en intervju - idag klockan 15:00, hemma i Stockholm.
Efter att ha talat med hon från det första hotellet visade det sig att de vill ha mig på intervju de också.
Båda intervjuerna kan jag nog troligtvis dock ändra på till senare i veckan.

Jag är turbo för tillfället.
Två intervjuer. TVÅ!

Men vänta lite..

Det är ju något litet som ligger i vägen mellan mig och intervjuerna.
En småsak.
En petitess.
Ingen stor grej.
Vad är det?
Europa.

Jag har en förbannad kontinent mellan mig och intervjuerna. En stor bit jävla land med berg och sjöar och hus och vägar och gud vet vad.

Plus detta har vi även två personer borta från min avdelning så att schemat är ganska tight som det är, men jag har tittat på det och det kan gå ihop, men jag måste få godkännande från min chef - som såklart så påpassligt är i Stockholm för tillfället.

Jag är liiiiiiiiiite frustrerad över detta.


/c - gaaaaah!


Ändring.

En av mina vänner ska bli läkare, en annan kines och en tredje tysk.

En har kommit in på läkarprogrammet så han kommer springa runt och lyssna folks ryggar och skriva oläsliga papper, en kommer åka till Kina för att studera i ett år för att läsa oläsliga tecken och en ska flytta till Tyskland och lyssna på ett språk som är gräsligt.
I samma veva kommer jag hem till Sverige. Alla gör en ganska stor omställning i livet.

Jag sitter fortfarande kvar på kontoret. Jag slutade 16:00, men jag har suttit kvar på kontoret och degat. Jag orkar inte åka hem eftersom jag inte har något att göra hemma. Visst hade jag kunnat åkt hem och tittat på West Wing men jag valde att slösurfa och spela lite spel på nätet - dvs ta upp bandbredd för resten på kontoret. Mouhahaha..
Nu har jag varit på kontoret i 12 timmar.

Jag är hungrig men jag bävar inför den stund vi ska besluta om vad vi ska äta.
Den frågan kommer varje kväll och med tanke på att matlagningsmöjligheterna i lägenheten vi har är smått begränsade (två kokplattor som sitter med en sladd i väggen) och att gå ut på restaurang är dyrt.
Det som är ännu jobbigare är att när man väl har beslutat var man ska äta någonstans så ska man bestämma vad man ska äta. Det är ett eldprov varje middag. I-landsproblem ännu en gång.


/c - "Daylight come and me wanna' go home"


Design.

Meåh.. Jag upptäckte nu att man kan göra om sin blogg på egen hand. Designa runt och göra den fin. Jag fick, självklart, massor av idéer och började spåna. Först och främst började jag tänka på en ny bakgrund.
Då slog det mig.
Jag har ju inget ställe jag kan ladda upp bilder, som jag skapar, på. (Märklig mening, men ni förstår.. nog).
Så om jag lyckas knåpa ihop en snärtig bakgrund kan jag inte få upp den på nätet så att alla kan se.

Så jag gjorde något fult. Jag gick in på googles bildsökning och sökte på "background". Jag snor alltså bilder från någon annan. Den bakgrund som jag har nu är tjuvad från någon myspace-sida. Det känns inte så bra, men jag vill ju ha en fin blogg.

Är det så tjuvar och banditer och tänker?
"Det är nog inte så bra om jag snor den där bilstereon, men jag måste ju ha råd med folköl."
Eller vad vet jag?

Nu är jag inte så nöjd, men jag orkar inte pilla mer med den. Jag vet inte om jag tycker att det är snyggt med grön bakgrund och orange rubrik. Komplementfärger, säger du? Jaja, det får väl vara så då..

Det är väl ett såntdäringa I-landsproblem.


/c - .JPG-tjuv

Avundsjuka.

Min syster är "away" på MSN och har skrivit en text för att förklara var hon är..

"frukost och DN på caféet nerför gatan"

Lät inte det bara riktigt trevligt?
Lite Sex and The City-ish.


Macho.

Igår kände jag att min manlighet fick sig en liten törn.
Jag skrev igår om att någon hade satt sig på vår TV. Alla såg ut som Sigvard Marjasin.
Då beskrev jag att jag hade suttit och försökt att fixa det - i typ en halvtimme - men utan framgång.

När jag kommer hem säger min bättre hälft; "vadå, halå? trasig? jag har fixat den".
Och när jag då, utan att visa någon slags sårbarhet alls, frågar hur hon i halva luften lyckades med detta svarar hon kort:
"Jag tryckte på knappen där det står size.".
Man kan kalla det en knäpp på nosen, en smäll på fingrarna, en spark i skrevet (inte en sån man glider fram med på snö á la bullerbyn).
Den lilla knappen hade lyckats undvika min blick då jag febrilt sökte över fjärrkontrollerna i hopp om att hitta en lösning. Att den hette "size" och inte "ställ allt tillrätta" var jag dock faktiskt lite förvånad över.
Jag hade letat efter fel sak.


Nanana, nanananinina, nanannanana... Dagens boktips:
Nu har jag även läst ut boken Lasermannen av Gellert Tamas. Den kan jag rekommendera. Jag kunde inte så mycket om John Ausonius och den hektiska tiden där i början av 1990-talet så jag fick en liten upplysning i och med den här boken. Sen så fick jag bakgrunden till invandrarministern Birgit Friggebos genialdrag att sjunga We Shall Overcome i folkets hus i Rinkeby. Jag har hört om det tidigare, men jag har inte greppat sammanhanget. Den episoden kan man verkligen kalla för hjärnsmälta. Det är så kul att det blir löjligt. Det är så pinsamt att det blir smärtsamt. Och det är så fantastiskt spontant och initiativtagande att hon borde fått nobelpris i "komma på saker på stående fot". HUMOR!



/c - Allsång


Jag finns på YouTube!

Titta på lillknodden som tittar fram vid 0:09. DET ÄR JAG!
Jag är kändis.


Eftermiddag.

Någon har satt sig på vår TV.

När jag skulle titta på mitt kära West Wing på siestan var alla små och tjocka. Ihoptryckta. Det såg ut som om någon hade satt sig på TV'n och så hade de bara tryckts ner.
Jag satt förgäves med fjärrkontrollen till TV'n och till DVD-spelaren och försökte fixa det. Det gick bara inte. Det finns ingen inställning som man kan ändra så de blir långa och ståtliga igen.
Jag gillar det inte. Inte alls.

På jobbet händer det inte så mycket. Det är segt och det är väldigt få som ringer.

Jobbsökandet går vidare. Nu har jag lagt till Rival som ett av mina ställen som jag har sökt jobb på. Jag håller mig fortsatt optimistisk till att få jobb, men det börjar bli lite stressigt nu. Det är strax över en månad kvar till jag ska hem. Då vill jag gärna ha ett jobb direkt.


/c - vet ni hur en giraff låter?

Förmiddag

Då är den första delen av dagen snart avverkad. Klockan är nu 11:34 och om 26 minuter går jag på siesta fram till 16:00. Jag ska nog gå och titta på nya glasögon. De kostar ungefär hälften så mycket som hemma i Sverige så jag känner att det är nog ett bra tillfälle att köpa nya.
Sen ska jag luncha och sen hem för att titta lite på West Wing fram till att jag ska tillbaka på jobb.
Jag är helt fast i West Wing nu och är på sjunde och sista säsongen.

Jag har kommit fram till att jag skulle nog vara duktig som assistent till någon i Vita huset om jag skulle vara intresserad av politik. Synd att jag knappt bryr mig. Josh Lyman skulle vara rolig att jobba för - halvjobbigt, men kul.

Dagens telefonskörd har varit helt okej, ganska bra tryck och inte för många missnöjda personer..
Vi får se vad eftermiddagen har att visa.

God morgon.

Nu är klockan 08:00 grekisk tid.
Jag sitter framför datorn på kontoret och har börjat min arbetsdag.
Idag är jag sådär segtrött som man blir när man sover alldeles för lite under natten. Ni vet när man ställer sig i duschen på morgonen och kommer på sig själv att bara stå där och glor på schampoo-flaskan utan att varken tänka på något eller inget - i cirka 5 minuter.
Jag har en flaska vatten och en kopp med alldeles för varmt Nescafé framför mig.

Jag undrar vad som kommer ske idag?


För övrigt tycker jag att "God Morgon" skulle kunna vara en figur ur Sagan om Ringen.
Frodo - "Hej God Morgon, hur mår du idag."
God Morgon - "Jodå, det är fint. Förutom att Gollum ring(sådärja)de och väckte mig i natt."
Frodo - "Hurså?"
God Morgon - "Äh, han hade varit på pubrunda i Mordor och ville berätta att han var min bästa kompis. Du vet hur han är.."

Eller nått.

/c - Pulverkaffe

Det är kul att folk har olika åsikter.

Här på Kreta har vi Knossospalatset. Eller det som återstår av det magnifika och spektakulära palatset som här på Kreta var lite som en blandning av Stureplan och Tom Tits; det var jävligt lyxigt och inne och det fanns massa roliga prylar men det låg lite väl långt bort för de som inte bodde precis där.

Som reseledare hör man ofta sina kollegor (och sig själv) drälla ut kommentaren "Man har inte sett [resmål] förrän man har sett [sevärdhet]." i ett försök att få folk att köpa utflykter eller för att få gästen framför sig tro att man är en världsvan och kunnig guide.

Knossos är inget undantag; många säger att man måste ha sett Knossos innan man har sett Kreta.
Jag har varit på Knossos.
Jag säger.. Mjaa.

Jag har aldrig varit den som har varit intresserad av arkeologi eller historia eller något liknande. Antikrundan har jag tittat på några gånger bara för att se när folk får reda på att vitrinskåpet från år 1459, som de hittade på loppis för en femma och en kruka salt ,egentligen är ett konstverk av en person som Oscar de la Renta i rakt nedåtstående led är släkt med och är värt cirka 45.000:- dinarer.
Knossos för mig är massa stora stenblock, lite vittrade trappor och några "nästan-pelare" som gick sönder för tusen år sen. Kommentaren "och här fanns.." kommer lite väl ofta. Men visst, jag kan väl se att folk är intresserade av det. Det roliga i det hela är dock en av mina kollegors inställning till Knossos.

Hon tror inte på det.

Hon tror att Knossos är fejk.
Det var ingen engelsman som började gräva ut stenarna i början av 1900-talet.
Folk satt inte på Knossos palatset på kvällarna för tusentals år sen och viftade palmblad och kastade vindruvor på varandra. Alla stenar är ditplacerade. Det är en stor komplott av den kretensiska staten för att tjäna pengar på dumma turister. Knossos är på låtsas.

Mångfald är fantastiskt kul ibland.
Själv tror jag inte på månlandningen. Allt är inspelat till höger om Area 51. Bakom den stora sandhögen.


/c - "Graeca sunt, non leguntur" - Det är grekiska, sådant läser man inte

Homeward Bound

"Välkommen till servicetelefonen, du pratar med Christian."

Och sen kan vad som helst ske. Någon är missnöjd med hotellet / hotellrummet, någon vill boka sig på utflykt, någon vill resa hem tidigare, någon har haft inbrott, någon har förstört hotellrummet, någon har blivit våldtagen, någon är från danmark och är full, någon är från stockholm och är dryg, någon är från norge och har ingen pejling på läget överhuvudtaget.

Det är ett äventyr att svara i den här telefonen. Trots att många av samtalen handlar om samma saker kan det då och vara en (norsk) röst i andra änden av luren / headsetet som säger något som man inte riktigt är beredd på.
Och detta har jag hållt på med i nästan ett år nu. Inte undra på att jag är trött på det.

Jag ska hem till hösten. Hem till Sverige och Estocolmo.
Just nu söker jag jobb. Jättesöker jobb. Någon som har ett receptionistjobb på en schysst hotell i Stockholm till övers kan ni ju liksom säga "hej, halå, här haru'!".

Jag är klar på Kreta. Hem till höst och kyla. Man tröttnar lite på att det är +35°C kl. 20:00 - varje dag.


/c - Simon says: "Garfunkle some Art!"

RSS 2.0